Havermout repen
59235d6d-760b-4107-8ece-da5c7a6c5f7c

Havermout repen,

Zoek je een gezond en smaakvol tussendoortje, dan is dit misschien wel het juiste recept voor jou. Sinds ik meer naar mijn vriendin luister en daardoor gezonder eet, vind ik het fijn om ook te weten wat ik precies eet. Dus, weg met de repen uit de winkel en alleen nog maar zelfgemaakte repen. Het leuke aan dit recept is, dat je er je eigen twist en smaak aan kan geven. Heb je nog fruit over, gooi het er lekker in! Dit recept is gemaakt op basis van mijn favoriete reep met blauwe bessen en aardbei. 

Bereidingstijd:5 a 10 min
Oventijd: minimaal 25 min, daarna een check en evt langer per 5min.
Temperatuur oven: 180 graden 

Ingrediënten: 

  • 300gr havermout
  • 4 eieren 
  • 150ml (amandel)melk 
  • 20 dadels 
  • 100gr amandelen 
  • 6 eetlepels honing 
  • 5 eetlepels kokosolie 
  • Minimaal 200gr fruit. Houd er wel rekening mee, dat sommige fruit soorten ervoor kunnen zorgen dat de reep wat vochtiger wordt 
  • Optie: 1 a 2 eetlepels Complete vanille van Nutrifoodz (meer weten klik op de volgende link).

Benodigde materialen: 

  • Staafmixer  
  • Keukenmachine of mengbak  
  • Weegschaal 
  • Maatbeker  
  • Cakeblik met daarbij bakpapier 

Bereiding: 

  • Het is een vrij makkelijk recept. Het enige wat je moet doen is alle juiste ingrediënten bij elkaar voegen en er een beslag van maken. 
  • Je kunt het maken in mengbak en alles daarin met een garde mengen. Of misschien heb je wel een keukenmachine, dan kun je het natuurlijk ook daarin mengen. 
  • Verwarm ondertussen al de oven alvast voor op 180 graden. 
  • Begin zoals bij elk recept, met het afwegen van alle producten en zorg ervoor dat je alles hebt klaarliggen. 
  • Pak de door jou gekozen materialen bij elkaar om in te kunnen mengen: mengbak of keukenmachine. 
  • Nu kun jezelf een volgorde bepalen van de ingrediënten toevoegen, knal alle ingredienten bijvoorbeeld als volgt: 
    – Dadels, eieren, amandelmelk, amandelen, kokosolie, honing en Nutrifoodz
  • Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de dadels zo klein en fijn mogelijk gemaakt moeten worden. Dit kun je doen door het bijvoorbeeld te hakken of met een blender/keukenmachine fijn te malen. Dit geldt ook voor de amandelen.  
  • Honing kun je op eigensmaak toevoegenIk gebruik ongeveer 3 eetlepels honing. Houd je van zoet, dan kun je een beetje extra honing toevoegen. 
  • Mijn favoriete reep is met aardbei en blauwe besMocht je andere ideeën hebben, bijvoorbeeld een andere fruitsoort of fruit dat je over hebt, dan kun je die er lekker doorheen mengen.  
  • Het fruit schep je als laatst door het beslag.  
  • Zodra het een mooi beslag is, pak je een cakeblik en bekleed je deze met bakpapier. Hierin kun je vervolgens het beslag in gieten. 
  • Plaats het blik in de oven voor minimaal 25 minuten. Check na 25 minuten of die mooi gaar en goudbruin is. 
  • Wanneer de havermout reep gaar islaat je hem afkoelen. Zodra die koud genoeg is, kun je hem in mooie repen/plakken snijden. 
  • Tip: mocht je de repen niet binnen 3 dagen opeten, je kan deze repen ook super goed invriezen. 

 Veel plezier met maken en vooral met het opeten!