Over Cookingjeff

Eten moet een smaaksensatie zijn.

Ik ben Jeffrey Noordzij en mijn bijnaam is Cookingjeff. Ik inspireer jou om eten te gaan beleven, zonder dat je er uren voor in de keuken staat. 

Eten moet iedereen. Dat is een feit. Des te fijner als dat wat je eet ook echt lekker is. Stel je voor dat je in de keuken hebt gestaan en een kleurrijk gerecht op tafel zet. De geuren die je tegemoet komen laten je watertanden. Je gaat aan tafel zitten, schept een beetje op je bord, je neemt je eerste hap en dan gebeurt het. De smaken exploderen in je mond. Je sluit je ogen en even waan je je in een andere wereld. Je opent je ogen om een tweede hap te nemen en beseft: dit kleurrijke, heerlijk geurende gerecht heb ik zojuist zelf gemaakt.  

Er zijn kookboeken genoegHeel internet staat vol met allerlei recepten. Maar ik ben een kok die graag deelt. Ik deel graag mijn liefde voor eten, mijn gerechten en het bijbehorende recept. Ik neem je mee in het ontstaan van mijn recepten. Wat voornamelijk bestaat uit veel proeven, want de smaken moeten voor mij kloppenZo heeft het gerecht dat jij straks op tafel zet: 

  • Een verhaal dat de beleving compleet maakt, 
  • een kleurrijke verschijning 
  • een geur die je laat watertanden, 
  • een smaak die je mond laat exploderen. 

Trots op mijn Indische roots 

Mijn liefde voor eten is ontstaan in de keuken van mijn Indische opa en oma. Altijd als ik bij hun was werd ik verwend met eten: frikandellen, kroketten en bitterballen. Het was niet belangrijk wat we aten en of het gezond wasEten staat voor mij gelijk aan familie, liefde, samenzijn en genieten. Naarmate ik ouder werd groeide mijn liefde voor eten uit tot een ongekende passie. Ik groeide van Jeffrey die van lekker eten houdt, naar de gepassioneerde kok die uren in de keuken kan staan. 

Eten moet een smaaksensatie zijn! 

Die frikandellen, kroketten en bitterballen zijn lekker. Een smaaksensatie kan ik het niet noemen. Zodra mijn oma Indisch kookte, dan kwamen de geuren je bij de deur al tegemoet. Die authentieke Indische smaken van die gerechten vormden een ware smaaksensatie. Een smaaksensatie zoals alle gerechten, in mijn ogen, moeten zijn. Zoals mijn oma kookte, zo kookt mijn moeder nog steeds. Gerechten vol van geur en smaak met liefde bereid. En liefde is toch wel een van de belangrijkste ingrediënten van een gerecht. 

Op Cookingjeff.nl deel ik mijn passie en liefde voor eten. Ik laat jou eten beleven. Je maakt kennis met verschillende smaaksensaties. Ik deel het verhaal achter de recepten, neem je mee mijn keuken in. Of we gaan samen op ontdekking naar nieuwe gerechten.  
Mijn recepten zijn divers en voor iedereen te maken. De gemiddelde bereidingstijd is 30 minuten. Wil je geen enkel recept meer missen? 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 

Eet smakelijk! 

Jeffrey