Een samenwerking met Marc Tierolf
IMG_2087


Marc Tierolf is beter bekend onder de naam Oma Miet.  Oma Miet is een Indische cateraar die herkenbaar is aan zijn ‘kleine’ blauwe auto met een sticker van Oma Miet.

Dat ik mijn passie voor het Indische koken weer terug heb gekregen, heb ik mede te danken aan Marc Tierolf.  Marc was onze buurman in ons oude huis. Ik kwam met hem in contact doordat ik steeds dat opvallende blauwe autootje met het logo van ‘Oma Miet’ in de buurt zag. Op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en via Instagram gevraagd waar ‘Oma Miet’ voor staat. Kort daarop kreeg ik al een reactie. ‘Hey Goos,(Haagse woord voor vriend) kom anders even langs’. Tijdens onze eerste ontmoeting ontstond er een vriendschap. Ik kreeg niet alleen tekst en uitleg over de geschiedenis van ‘Oma Miet, maar ook een bakje met eigengemaakte gerechten mee. Nou, een echte aanrader! Zijn is echt fantastisch!

Marc runt zijn eigen cateringbedrijf, die gebaseerd is op de Indische keuken. Maar wat maakt zijn eten nou zo anders dan alle andere Indische cateraars? Marc kookt vanuit een receptenboek die al vele generaties oud is. Hij wijkt daar ook geen gram vanaf. Wat zijn zijn gerechten nou echt zo lekker maakt? Ik ben ervan overtuigd dat dat komt door de passie, de kennis en de beleving die hij in het eten stopt. Echt buitengewoon lekker! Even je ogen sluiten en je waant je in Indonesië. Een van zijn belangrijkste ingrediënten is zijn zelfgemaakte ketjap sedeng (half zoete ketjap). Dit geeft een hele andere smaak dan de ketjap manis (zoete ketjap) die wij kennen.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat we eindelijk samen in de keuken aan de slag konden gaan. Maar op zaterdag 20-06-2020 was het dan eindelijk zover. Marc brengt het Indische gevoel in alles mee. Hij draagt een batik shirt (Indische kledingdracht), neemt keukengereedschappen mee zoals een grote oelekan/tjobek (vijzel), maar vooral zijn passie en kennis zijn aanwezig.


Er is bij mij het plan ontstaan om een Indische saté box te gaan verkopen in Den Haag en omstreken. In dit idee spelen Marc en zijn recepten een grote rol. Het is een eer om van hem te mogen leren en om met zijn familierecepten te mogen werken. De Indische saté box zit vol lekkere authentieke sateetjes met daarbij leuke verschillende toppings.

Over de inhoud van de box vertel ik volgende week meer. Voor nu ben ik benieuwd wat jullie verwachten van een Indische saté box. Laat je het mij horen via de reacties?

Groetjes Marc en Jeff