Vegetarische taco sin carne met plantaardige gehakt van Beyond Mince

Taco gevuld met vegetarische chili sin carne, 

Wat heb ik een ontzetten leuk nieuws!!
Ik ben namelijk gevraagd door Beyond Mince om een lekker recept te maken met één van hun plantaardige vleesvervangers. Dit is stiekem iets wat ik heel spannend blijf vinden om vooral dit zelf te eten.. wat ik wel super leuk vind is hier een gerecht mee te mogen maken. Vegetarisch koken doe ik met veel plezier en er komt altijd veel creativiteit los. Ik ben zelf niet snel onder de indruk als het gaat om gerechten waar vleesvervangers doorheen zijn gebruikt, maar bij dit gerecht word ik stiekem wel heel enthousiast. Ja mensen jullie lezen het goed ik Jeffrey/Cookingjeff die dit zelfgemaakte vegetarisch gerecht lekker vind 

Ik heb ervoor gekozen om te gaan koken met de plantaardige gehakt van Beyond Mince.
Maar wat vond ik hier nou zelf van? 

Het eindresultaat, een super kleurrijk en smaakvol gerecht. Ik ben zelf altijd sceptisch over vleesvervangers, persoonlijk vind ik alle texturen veel op elkaar lijken. Erger nog hoe kan het nou allemaal gemaakt zijn dat het ook nog een op ‘vlees’ lijkt? Aan het begin toen ik de verpakking opendeed dacht ik wel echt een beetje oké.., hoe gaat dit uiteindelijk op gehakt lijken? Maar na het bakken/rullen werd ik enthousiaster en enthousiaster! Uiteindelijk met heel wat knoflook en lekkere kruiden eraan hebben toegevoegd, vind ik het eindresultaat onwijs lekker smaken! Het textuur na het rullen lijkt bijna op echt gehakt.  

Ik ben ‘bijna’ helemaal verkocht om het soms voor echt vlees te vervangen, maar de volgende stap kan ook komen omdat ik nog moet wennen aan de gedachten, texturen en smaken. 

Beyond Mince bedankt voor de uitdaging, ik ben persoonlijk super blij en trots op het eindresultaat. 

Ik heb gekozen voor een taco gerecht, dit kwam als eerste bij mij op met een gerecht als het gaat om ‘gehakt’. Je kan hier veel passie en je eigen smaaksensaties van maken. Mijn recepten zijn gebaseerd op kruiden/specerijen toevoegen, het proeven en misschien nog een beetje erbij voegen. Niks moet alles mag, probeer je eigen smaaksensatie te creëren en geniet van het koken. Het moet uiteindelijk een feestje op tafel worden. 

Voorbereidingstijd: 5/10min.
Bereidingstijd: 10min,
Oventijd: 15min
Temperatuur oven: 125graden 
Ingrediënten voor 2 personen: 
 • 6 taco shells 
 • 1 pak Beyond Mince, plantaardige gehakt 
 • 3 tenen knoflook (gehakt) 
 • 1 sjalot of uit middelgroot (gesnipperd) 
 • 1 rode peper (klein gesnipperd) 
 • 1 puntpaprika (dunne halve maantjes) 
 • 3 wortels (dunne halve maantjes) 
 • 400gr gesneden tomaten, mag ook uit blik 
 • Bonenmix 600 gr, ik heb in het recept gekozen voor kidneybonen, chili bonen en groene kidneybonen. Mag ook gewoon 1 soort bonen zijn, wat jezelf lekker vindt 
 • 300gr mais 
 • 4 theelepels komijnpoeder  
 • 3 theelepels paprika poeder 
 • 2 theelepels kaneelpoeder 
 • Verse koriander  
 • Tabasco 
 • Zout en peper naar eigensmaak 
 • Scheut olijfolie 
Optioneel: 
 • Geraspte kaas 
 • Avocado 
 • Tomaten schijfjes 
Voor het sausje: 
 • 100gr crème fraishe  
 • 1 teentje knoflook (gehakt) 
 • 1 eetlepel olijfolie 
 • 2 eetlepels water 
 • Snufje zout en peper 
Benodigdheden: 
 • Snij plank 
 • Koksmes 
 • Theelepel 
 • Wokpan 
 • Spatel 
Bereiding:  
 • Verwarm de oven alvast op 125graden.  
 • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen: Afgewogen, gesneden of gehakt. 
 • Verhit in een wokpan een flinke scheut olijfolie, fruit hier de knoflook en de ui in aan. 
 • Zodra de knoflook en de ui glazig zijn gaan we de plantaardige gehakt rullen tot het bijna mooi gaar en krokant is. 
 • Onder het bakken kun je het plantaardige gehakt alvast op smaak maken met alle kruiden: komijnpoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder en zout/peper. Dit zijn in mijn ogen de leukste momenten van het koken, hierin kun je zelf je smaak bepalen aan de hand van de hoeveelheden kruiden die je toevoegt. Volg je eigen smaak en je eigen gevoel. 
 • Is het gehakt lekker op smaak dan mag je het volgende toevoegen; de puntpaprika en wortel. Bak dit 3 minuten mee, ik vind het persoonlijk het lekkerst als de groenten beetgaar zijn. 
 • Vervolgens mag je het volgende toevoegen aan het geheel: tomatenblokjes, bonenmix of de enkele bonensoort en de mais. 
 • Laat het allemaal lekker pruttelen voor 10minuten op middelhoog vuur, voeg er alleen nog wat scheutjes tabasco aan toe. 
 • Proef het geheel op het laatst, misschien mist het wat zout en peper, voeg dit er dan nog aan toe.  
 • Verwarm de taco shells in de oven voor 15min in de oven op 125graden. 
Bereiding sausje: 
 • Weeg 100gr crème fraiche af en voeg hier 1 gehakte knoflook, 1 eetlepel olijfolie, wat zout en peper aan toe. Verdun het vervolgens met een paar eetlepels tot een mooi vloeibaar sausje. 
Opmaak: 
 • Haal de shells uit de oven en vul ze vervolgens met de gemaakte vegetarische chili sin carne. 
 • Maak het lekker af met de zelfgekozen opties bijvoorbeeld: geraspte kaas, avocado of extra tomaat. Mocht je zelf lekkere dingen weten mag je dat er natuurlijk aan toevoegen. 
 • Als laatste kun je het afmaken met het heerlijke knoflooksausje. 

 

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over dit recept als dat ik ben. Daarnaast wil ik Beyond Mince bedanken voor de uitdaging, het heeft mijn ogen weer geopend dat er nu eindelijk vegetarische producten aankomen die bijna net zo lekker zijn als vlees. Mochten jullie benieuwd zijn naar de producten van Beyond Mince klik dan op de volgende link. 

Veel kook plezier!