Dadel balletjes met kokos

Dadel balletjes met kokos, 

Ik merk dat ik me steeds prettiger begin te voelen bij een gezondere levens en eetstyl, wel afgewisseld met soms de zogenoemde ‘cheatdays’. Doordeweeks let ik echt wel op wat ik eet en in het weekend eet ik vooral waar ik zin in heb. Mijn vriendin is vooral van de gezondere snacks of tussendoortjes, vandaar dat we dit recept zijn gaan maken. En wat is dit een schot in de roos, zowel lekker en vol energie.  

En hoe fijn is het dan om een recept te hebben die makkelijk en snel te maken is?  

Bereidingstijd: 10 a 15min. 
Houdbaarheid: Gekoeld en afgedekt bewaren, 3 a 4 dagen. 
Ingrediënten voor circa 20 ballen:  
  • 50gr ongebakken en ongezouten amandelen 
  • 75gr dadels zonder pit 
  • 13gr cacaopoeder 
  • 35gr kokosrasp voor het beslag en 5gr om de balletjes doorheen te rollen. 
  • Snufje zout 
Benodigdheden: 
  • Weegschaal 
  • Keukenmachine of staafmixer 
  • Mocht je geen keukenmachine hebben dan zou ik een snijdplank en keukenmes gebruiken om de dadels al wat fijner te hakken. 
Bereiding: 
  • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen, afgewogen of geteld. 
  • Stop alle ingrediënten in een keukenmachine, maak er een mooi beslag van. 
  • Mocht je geen keukenmachine hebben maar een staafmixer, hak de amandelen en dadels al iets fijner met een keukenmes. 
  • Voeg er 1 a 2 koude lepels water aan het beslag, meng het goed door. Het beslag moet dik en plakkerig blijven zo kun je er mooie ballen van maken. 
  • Rol van het beslag circa 20 gelijkmatige balletjes van. 
  • Als laatste kun je de balletjes door de kokosrasp heen rollen. 

Zoals je ziet een snel en makkelijk recept. Geniet lekker van de gezonde balletjes vol energie.