Pasta aglio olio met gamba’s
20200706175741_IMG_2165

Pasta aglio olio met gamba’s.  

Een heerlijke pasta waarbij je de pan wel wilt aflikken, wie wilt dat nou niet? Nou ik kan je eerlijk zeggen dat gebeurt hier dus wanneer ik deze pasta maak, heerlijk met een stokbroodje of je vinger (niet hygiënisch maar wel lekker) heel de pan leeg dippen/likken. Het is een simpele pasta die je snel af kunt maken en weet je wat mijn geheim is?
Ik maak altijd een beetje extra pasta zodat ik de volgende dag nog een beetje als lunch hebt! 

Ik heb al vele varianten geprobeerd, maar mijn favoriete pasta is die met zwarte spaghetti. Dit is een pasta soort met de inkt van een inktvis, dit is een pasta die we in Porto voor het eerst hebben gegeten en die we echt heel lekker vinden. Helaas is die pasta moeilijk te vinden en best prijzig, maar soms mag je jezelf wel eens verwennen. 

Bereidingstijd: 15 min 
Ingrediënten voor 2 pers: 
  • 250gr spaghetti  
  • 200/250gr gepelde grijze wok/roerbak gamba’s 
  • 8 teentjes knoflook (gehakt) 
  • Bosje peterselie (gehakt) 
  • 1 rode peper (fijngesneden) 
  • Traditionele olijfolie 
  • Zeezout  
Benodigdheden: 
  • Pan met water  
  • Wokpan 
  • Snijplank 
  • Koksmes  
Voorbereiding/bereiding van de pasta: 
  • Zet als eerste de pan op met het water, kook hier alvast het water in. Zodra het water aan de kook is kun je de spaghetti afkoken, de duur van het koken is per spaghetti verschillend (lees hiervoor de instructies op de verpakking). 
  • Ondertussen kun je de knoflook, peterselie en rode peper hakken of fijnsnijden. 
  • Zorg er wel voor dat de gamba’s vers of ontdooid zijn. 
  • Ik denk dat nu de stap komt van het proeven van de spaghetti, het lekkerst is dat de spaghetti ‘al dente’ is afgekookt. Belangrijk is het wel dat je de spaghetti afgiet, daarna afspoelt met koud water. 
  • Een recept van Cookingjeff zou een recept van Cookingjeff niet zijn als je je eigen smaak kan bepalen, ik vind persoonlijk dat ik hierin niet de precieze hoeveelheden kan aangeven. Elke knoflook is de ander niet en de ene rode peper is de andere pittige peper niet. Probeer zelf te kijken hoeveel knoflook, rode peper of peterselie je wilt gebruiken. ‘Onthoud wel je kan er altijd nog iets bij doen, maar nooit afhalen’. 
  • Als eerste verhit je een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur, niet al te hoog anders verbrand je de knoflook. Van de drie ingrediënten fruit je eerst de knoflook glazig aan, en vervolgens de rode peper. Je zult ervaren dat er nu een lekkere geur sensatie vrij komt, ILOVEIT. 
  • Bak nu de gamba’s in de olie en maak ze extra lekker met wat zeezout. Strooi nu de gehakte peterselie over de smaakvolle gamba’s. 
  • Nu komt de laatste stap het mee bakken van de spaghetti in de olie, zorg ervoor dat er genoeg olijfolie in zit. Proef of er genoeg smaak aan zit en voeg er eventueel extra zeezout aan toe. 

Niet stiekem tussendoor alle gamba’s opeten! Snel schep een heerlijk bordje op en geniet van dit heerlijke recept. Laat hieronder weten wat je van het recept vindt!