Ontbijttaartjes

Ontbijttaartjes met Alpro kwark, 

Dat ik geobsedeerd ben door ontbijtjes begint steeds meer een feit te worden, in mijn ogen moet je de elke dag goed en vooral lekker beginnen. Ik zag laatst een ontbijt gebakje voorbijkomen en heb er geprobeerd er mijn eigen variant van te maken. Wij eten thuis zo min mogelijk zuivelproducten vandaar dat we topping van Alpro kwark hebben gemaakt. Niks moet alles mag bij mijn recepten, ik vind het vooral leuk als ik je handvaten geef waaraan je vervolgens je eigen draai kan geven. Voor het maken van de taartjes zou ik wel zoveel mogelijk hetzelfde recept gebruiken. 

Bereidingstijd: het maken is snel en makkelijk, helaas moet het beslag 30min rusten in de koelkast. Wel kun je er meer maken en kun je de volgende dagen er nog van smullen. 

Bereidingstijd: 5 min
Rust van het beslag: 30 min
Oventijd: 15 min
Ingrediënten voor 6 a 7 taartjes: 
  • 200gr havermout 
  • 5/6 eetlepels honing 
  • 5/6 eetlepels kokosolie (gesmolten) 
  • 2 theelepels kaneel 
  • Snufje zout 
  • Paar druppels vanille-extract 
  • Olie om de muffin bakvorm in te kunnen vetten 
Ingrediënten voor de topping: 
  • 10 eetlepels van de Alpro kwark 
  • Fruit naar eigen keuze, ik vind rood fruit heel lekker hierbij 
  • Honing  
Benodigdheden: 
  • Weegschaal 
  • Grote mengbak 
  • Lepel 
  • Muffin bakvorm 
Bereiding van de taartjes 
  • Verwarm de oven alvast op 180graden. 
  • Weeg de havermout af en doe vervolgens de 200gr havermout in een grote mengbak. 
  • Voeg hierbij naar eigen inzicht/smaak de 5 a 6 eetlepels honing aan toe. 
  • Smelt vervolgens op middelhoog vuur de kokosolie en voeg die aan het beslag. 
  • Ik doe het op eigen gevoel maar je kan ook 2 theelepels kaneel en een snufje zout toevoegen. 
  • Als laatste kun je er nog voor kiezen om wat vanille-extract aan het beslag te voegen, dit geeft net wat meer smaak aan het taartje. 
  • Meng alles door elkaar met een lepel en dek het af met keukenfolie. Plaats vervolgens de bak in de koelkast om het circa 30min te laten rusten. 
  • Zijn de 30 minuten voorbij dan kun je beginnen aan het maken van de taartjes, hiervoor heb je een muffincake vorm nodig. 
  • Smeer de vormpjes in met wat olie. 
  • Vul de bakjes voor minimaal de helft met het beslag en stamp het goed aan met de lepel. Bekleed vervolgens de zijkanten met het beslag zodat het een mooi taartvormpje krijgt en dat je het lekker kan vullen. 
  • Is al het beslag op? Plaats dan de muffin vorm in de oven voor 15min op 180 graden. 
  • Na die 15 min kun je de muffin vorm eruit halen. Laat vervolgens de taartjes 5 min afkoelen om ze vervolgens lekker te vullen. 
Het opmaken van de taartjes: 
  • Nu komt voor mij het leukste onderdeel het opmaken van de taartjes! 
  • Eigenlijk is het vrij simpel, vul/decoreer de kwark op het taartje en maak het af met wat rood fruit. 
  • Zo lekker en vol als je zelf wilt, ik heb er nog een beetje honing overheen gedaan puur omdat ik dat heel lekker vind. 

 

Geniet van de taartjes en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!