Cookingjeff Indische satébox
Cookingjeff Indische Satébox.
Een box vol belevingen en authentieke Indische smaaksensaties. Sluit even je ogen, waan jezelf aan een Indisch strand en denk daarbij aan de leuke plekken waar je sateetjes kunt eten. Die belevingen komen terug bij het eten van deze sateetjes. Heerlijke smaken van verschillende bekende Indische top koks/leveranciers komen bijeen in deze box. De sateetjes zijn gemaakt met generatie oude recepten. Die smaken willen we met trots aan jullie laten proeven. De box is een samenkomst van Indo’s uit de derde generatie: Shari, Robin, Marc en Jeffrey, waarbij ( en dat is superfijn) Cynthia van Deindomama als 2e generatie indo is aangesloten. Elke persoon neemt zijn/haar eigen verhaal mee. Verhalen die we hebben gekregen van oma‘s, opa’s, ooms of tantes en die we met trots meedragen.
Elke familie heeft zijn eigen recepten en juist dat maakt de Indische keuken zo lekker en divers. Door de box te proeven krijg je een inkijkje in de verschillende verhalen.
Wat zit er allemaal in de satébox (de box is samengesteld voor 2 personen, er zitten 6 stokjes van elke soort in de box):
- Rendang sate van Cookingjeff. Dit wil je proeven! Een nieuw recept dat nog nergens anders te proeven is. Rendang is voor Cookingjeff zijn favoriete vleesgerecht in de Indische keuken. En wat is er nou lekkerder dan daarvan een saté te hebben voorop de barbecue. Meer weten, kijk op de website van cookingjeff
- Saté babi (varkenssaté). Een recept dat bij Marc van Oma Miet al generatie op generatie wordt gemaakt. Misschien wel de favoriet van Jeffrey, puur omdat dit de smaken heeft die hem doen denken aan Indonesië. Heb je er hier eentje van gegeten dan wil je niet meer stoppen!
- Saté betawi. Een kipsaté, maar anders dan de sateetjes die wij kennen. Dit is authentieke recept van Oma Miet. Het is een sate die gemaakt is van kipgehakt, gemarineerd met een lekkere verse bumbu. De gele kleur komt door de kurkuma. Het is echt een sateetje dat je moet proeven. Een echte aanrader!
Satesaus van Cookingjeff, bij een satébox hoort natuurlijk ook zelfgemaakte satésaus, vers gemaakt van echte vliespinda’s. Het is een saus waarbij je niet kan stoppen met snoepen en dippen met je sateetje. Kroepoek is hier ook lekker bij.
Atjar ketimun (komkommer zoetzuur) van de enige echte Deindomama(Cynthia). Bij alle authentieke kruidige smaken is niks lekkerder dan een fris zoetzuurtje. Deindomama staat al jaren bekend om haar liefdevolle gerechten die nu tegenwoordig ook af te halen zijn in Utrecht en omgeving. Benieuwd naar wat zij doet? Neem een kijkje op haar website.
Kroepoek van de toko. Maak kennis met verschillende soorten kroepoek, lekker voor bij de satésaus.
- Verrassings dessert. Een heerlijke banaan in een pakketje wijn met spekkoekkruiden en pandanblad. Heerlijk om op te warmen op de barbecue.
Er zitten de volgende goodies in de box:
Ketjap van Oma Miet(Marc). Wil je ook een keer zelf saté maken of iets anders lekkers, dan kan je nu experimenteren met de originele ketjap van oma Miet. Wil je hier nou meer van neem dan een kijkje op zijn website.
Pittige olie van Samballerie (Robin). Houd je van spicy dan zijn de producten van Samballerie de perfecte uitkomst. Durf je het aan dan kun je een klein beetje olie over een sateetje gieten om de saté iets pit te geven. Pas wel op, want eenmaal erop kan je het er niet meer af halen. Samballerie heeft er zelfs een extra goodie in gedaan, gedroogde knoflook flakes. Dit is heerlijk om als topping over een sateetje met satésaus te doen. Benieuwd naar haat producten? Neem dan een kijkje op haar website.
de sambal van Shari’s supersambal. Maak kennis met haar familierecepten. De sambals zijn vernoemd naar familieleden. In deze box zit ‘ mama’s sambal‘ , lekker voor iedereen. Wil je nou andere smaken proeven neem een kijkje op der website.
Wil je ook zo’n box bestellen dan kan dat! De boxen zijn alleen nog in Den Haag af te halen. Naar verzenden binnen Nederland, wordt naar gekeken. Boxen zijn te bestellen voor woensdag, dan kan je hem, afhankelijk van wat je wilt, op vrijdag, zaterdag of zondag ophalen, zodat je goede sier maakt met je BBQ. Kosten per box bedragen € 30,- euro. Heb je nou specifieke vragen neem dan contact op met Cookingjeff.
Cynthia
Leuk stukje Jeff!
Succes met de satébox, hij ziet er goed uit!