Sana Sini,

Sana Sini 

Ik woon nu al ruim een jaar in Den Haag en wat ben ik hier gelukkig. Het enige wat ik mis is het even thuiskomen bij mijn familie en vrienden. Sinds kort help Sana Sini mij hier deels bij om dit gevoel wat af te nemen. Een klein authentiek Molukse Indisch restaurant in Den Haag. Als trotse indo heb ik al bij veel Indische restaurants gegeten in Den Haag, maar nergens voel ik me zo thuis. Wat mij dat gevoel geeft? Daar zijn twee dingen heel belangrijk voor. Dat zijn; het eten moet met liefde en met authentieke smaken bereid zijn en het personeel moet gastvrij zijn en de tijd voor je hebben. Dat laatste puntje is voor mij echt Indisch en dit geval ook Molukse. Sana Sini is een echt familierestaurant. De eigenaren worden door familieleden geholpen, dit geeft echt dat Indische gevoel. 

Ongeveer een jaar geleden deelde mijn zwager een foto’s via WhatsAppVan eten natuurlijk. Het zag er dit keer zo onwijs lekker uit, dat ik hem vroeg om daar een keer samen te gaan eten. Sindsdien ben ik er regelmatig te vinden. Nu we in de corona tijd leven, haal ik er graag een afhaalmaaltijd. En echt elke keer heb ik weer het ‘wauw effect bij het opeten.  

Sana Sini staat in mijn ogen bekend om de bowls. Dit is een kleine nasi campur, oftewel kleine rijsttafels op het bord. Een ware smaaksensatie met allemaal authentieke Indische en Molukse gerechten. Zelf ben ik echt een soep mens en als voorgerecht neem ik altijd graag een soto ayam(Indische kippensoep), bamisoep(rundvleessoep). Ze hebben ook papeda, dit is een Molukse soep. Er zijn maar vier plekken in Nederland waar ze dit verkopen, En Sana Sini is er één van.  

Als hoofdgerecht kan ik nooit kiezen. Mijn keuze is echt afhankelijk van waar ik op dat moment zin in heb: vis of vlees. Beide echt heel erg lekker! Daarbij kies ik altijd voor een bowl met nasi kuning. Dit is een gele rijst en geeft veel smaak aan het eten.  

Op het take-away menu hebben ze nu tijdelijk geen desserts staan. Maar op het vorige menu stonden allemaal lekkere zoetigheden.  Zelfs mijn favoriete dessert tjendol. 

 

Ze hebben genoeg lekkers om er meerdere keren te eten of eten af te halen. En geloof me: dat wil je! 

https://www.sanasini.nl/