Bananenpannenkoekjes
Bananenpannenkoekjes met gebakken banaan.
Ik denk dat iedereen wel eens bananenpannenkoekjes heeft gegeten, toch? En zo niet, dan heb je echt iets gemist en moet je dit gerecht zeker maken! Het is namelijk echt superlekker, makkelijk en gezond! Wij maken dit eigenlijk altijd wel een keer in het weekend, als ontbijt.
Bereidingstijd: 15min
Ingrediënten
Pannenkoekjes
- 2 eieren
- 1 banaan
- half kopje havermout.
Topping
- 1 banaan
- Honing
- Kaneel
- Besjes, aardbeien en/of welk fruit je maar lekker vindt
Bereiding
Alles in de blender, beetje olie in de pan en bakken maar!
Ik, als zoetekauw, voeg altijd een beetje honing en kaneel toe aan het beslag.
Want hey, ‘never trust a skinny cook’!
Als de pannenkoekjes klaar zijn leg je ze op een bord bijvoorbeeld op elkaar gestapeld.
Wat maakt het nou extra lekker?
Wij maken het graag met gebakken banaan in honing, hoe maken wij dit? Zet een pan op middelhoog vuur, giet hier wat olie in en bak wat bananenschijfjes goudbruin aan. Vervolgens voeg je hier wat honing en kaneel bij, dit laat je lekkere karameliseren. Dit is een extra topping dat de pannenkoekjes extra lekker maakt.
Als laatste kun je nu je bordje helemaal mooi maken met de bananenschijfjes en ander fruit. Je kan het zo gek maken als je maar wilt. Extra toppings buiten het fruit kunnen zijn: poedersuiker, Nutella of jam
Veel plezier met het maken van de bananenpannenkoekjes!