Bamisoep

Bamisoep. 

Even geen zin in een moeilijk avondmaal, maar wel eentje die goed gevuld kan zijn? Dan is de bamisoep een lekkere snelle maaltijd. Het is een gerecht die ik van mijn moeder heb geleerd en alleen al door de geur die uit de keuken komt, doet me denken aan de gezellige tijd van vroeger. Persoonlijk vind ik het een simpele en smaakvolle soep en wanneer ik de soep van een ander maakte, verbaast het mij elke keer weer hoe enthousiast het ze maakt. Na het eten werd me vaak gevraagd naar het recept en nog elke keer krijg ik wel eens berichtjes ‘ Jeff raad eens wat ik heb gemaakt’? Dit doet wat natuurlijk met me en vandaar dat ik dit recept ook met jullie graag wil delen. Bij de toppings kun je veel verschillende dingen zelf verzinnen of dingen op maken die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik heb mijn favoriete toppings erbij geschreven. Veel plezier met de geur beleving in huis en de smaaksensatie als het af is en stiekem proeven tussendoor mag. 

 

Ingrediënten: 

  • 3 liter water 
  • 3 bouillonblokjes (rund) 
  • 1 kruidenbuil 
  • 3 stukjes gember 
  • 4 a 5 verse knoflook 
  • 2 braadworsten of gehakt(zelf kruiden) 
  • 1 speklapjes 
  • Mie of spaghetti 

Voor in de soep evt: 

  • 100 gr taugé 
  • Prei 
  • 3 eieren voor een omelet(Lekker op smaak maken) 
  • Koriander 
  • Je kan evt zelf ook nog groenten erbij doen die je lekker vindt 

Benodigdheden: 

  • soeppan 
  • maatbeker 
  • snijplank 
  • koksmes 

Bereiding: 

  • Vul de pan met 3 liter water, gebruik hiervoor de maatbeker 
  • Voeg daarbij de 3 bouillonblokjes en één kruidenbuiltje 
  • Daarna de knoflook fijnhakken en die doe je vervolgens in de pan, met daarbij 3 gesneden gember stukjes 
  • Nu snij je de speklapjes in reepjes en gaar je in de bouillon 
  • Als laatste trek je balletjes uit de worst, die kun je zo uit de worst trekken en in de bouillon garen 
  • Wil je het van gehakt maken, dan raad ik die aan wel even te kruiden. De balletjes gaar je mee in de bouillon. 
  • Nu laat je alles lekker trekken en het vlees goed laten garen! (Hoe langer je het laat trekken hoe beter en lekkerder, ga uit van 2 uurtjes minimaal). Dag 2 is de soep echt nog lekkerder 
  • Ondertussen kun je toppings voor bij de soep snijden, denkende aan: tauge van de lelijke kontjes verwijderen, omelet bakken en snijden in reepjes, prei snijden, koriander plukken of grof snijden (verder kun je alvast de ingrediënten voorbereiden die je erin zelf lekker lijken). 
  • Kook ook spaghetti of de mie alvast 
  • Blijf de soep wel proeven en voeg er nog ingrediënten bij als de soep wat flauw is, bouillonblokjes of meer knoflook en gember 

Als de soep lekker is ingetrokken dan doe je de spaghetti, de bouillon en de toppings naar smaak erbij! Weet je wat nog lekkerder is? Het de volgende dag eten, dan zijn de kruiden in de soep nog meer ingetrokken. Bij het schrijven kwijl ik al helemaal weg en misschien heb ik tussendoor wel een pannetje opgezet.. Haha 

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat het me hieronder weten.